מתכונים לניקוי רעלים

כשחושבים על ניקוי הרעלים, עולים בראש היתרונות הבריאותיים המשמעותיים, כמו מניעת מחלות, דלקות וזיהומים, שיפור מצב העור והעיכול ושאר ההשפעות המדהימות של התהליך. אבל, מסתבר שתזונה לניקוי רעלים יכולה להיות לא רק בריאה, אלא גם טעימה ומפנקת.
לפניכם מתכונים לניקוי רעלים, שיכולים לאפשר לכם לעבור את התהליך בכיף... יאמי!

מתכונים לניקוי רעלים ואורח חיים בריא:
צורה של לב מירקות על רקע לבן

קערת פפאיה ודלעת מפנקת ?

מרכיבים דרושים:

  • חצי כוס שייק פרי האסאי
  • 1/2 כוס פפאיה
  • 1/2 בננה בשלה
  • כפית אבקת שורש מאקה פרואני
  • 1 כוס חלב שקדים

ניתן גם להוסיף: גרנולה, קשיו, תותי ג'וזי-ברי וזרעי רימונים.

אופן ההכנה

פשוט ערבבו את כל המרכיבים והניחו אותם יחד בקערה אישית, ובתיאבון!

פודינג דובדבנים וזרעי צ'יה ?

מרכיבים:

  • כוס וחצי חלב שקדים לא ממותק
  • חצי כוס דובדבנים מגולענים וחצויים
  • חצי כפית הל טחון
  • 1 כפית סטיביה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס זרעי צ'יה

לקצפת קשיו:

  • 1/4 כוס אגוזי קשיו
  • 1/4 כוס דובדבנים מגולענים וחצויים
  • 2 כפות מים קרים
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1/8 כפית סטיביה

אופן ההכנה

ערבבו חלב, דובדבנים, הל, סטיביה, וניל יחד במערבל במהירות גבוהה עד שהתערובת חלקה. שפכו את תערובת הדובדבן וזרעי צ'יה למערבל, והקציפו ביסודיות. תנו לבלילה לנוח למשך 5 דקות, ואחרי כן ערבלו שוב. לאחר 10 דקות, יש לערבל פעם נוספת. כסו את הקערה והכניסו למקרר למשך 3 שעות לפחות או לכל הלילה.

השרו את קשיו במים, והניחו שלוש שעות לפחות במקרר או למשך כל הלילה.
כדי להפוך את הקרם, טחנו את הדובדבנים במעבד מזון למחית חלקה, והוסיפו את הקשיו, לאחר שטיפה, עם המים הקרים. טחנו את המרכיבים עד שתגיעו למרקם חלק. הוסיפו סטיביה ווניל וערבבו היטב.

לפני ההגשה, חלקו את הפודינג לארבע כוסות אישיות; וקשטו למעלה עם שמנת ודובדבנים.

סלט פירות נוגדי חימצון עם מזון מלכות ?

מרכיבים לארבע מנות:

  • 1 מקל ווניל
  • 2 כוסות דבש גולמי טהור

לסלט פירות:

  • 1/2 כוס אוכמניות כחולות
  • 1/2 כוס אוכמניות שחורות
  • 3 שזיפים קטנים, פרוסים
  • 1 אפרסק או נקטרינה, פרוסים
  • 1-2 כפיות אבקת מזון מלכות
  • 2-3 כפות מקל וניל מגורר

אופן ההכנה

חשפו את החלק הפנימי במקל הווניל וגרדו אותו באמצעות פומפייה לתוך הדבש. חתכו את הפירות והניחו בקערה. טפטפו מעל דבש גולמי טהור ופזרו אבקת מזון מלכות.

שיק בריאות מפנק ?

מרכיבים:

  • 1 כוס פירות יער קפואים
  • 1 כוס תרד או קייל אורגניים
  • 1/2 כוס בננות, קלופות ופרוסות
  • 1 כף זרעי פשתן
  • 1 כוס מיץ פירות (למשל: מיץ רימון וגזר)
  • אופציונלי: 2 כפות טופו

אופן ההכנה

טחנו את כל החומרים במערבל במהירות גבוהה עד שתגיעו לתערובת במרקם  חלק. טעמו את השיק: במידה והתערובת סמיכה מדי, הוסיפו מעט מים או מיץ. במידה ואתם מעוניינים להמתיק יותר, תוכלו להוסיף עוד בננות.  שפכו לשתי כוסות הגשה.

סלט קייל, ברוקולי ואבוקדו ?

מרכיבים לרוטב:

  •  1 / 3 כוס שמן זרעי ענבים
  • חצי כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
  • 2 כפיות חרדל
  • 2 כפיות סירופ מייפל טהור, אופציונלי
  • 1/4 כפית מלח או לפי הטעם

מרכיבים לסלט:

  • 2 קרעי עלי קייל
  • 2 כוסות כרוב אדום חתוך לפלחים
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי, מפורקים ביד
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות
  • 2 אבוקדו, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה וקצוצה
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כף שומשום

אופן ההכנה

לטחון יחד במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב.
להניח קייל, כרוב, ברוקולי, גמבה וגזר בקערת הגשה גדולה.
לשפוך חלק מהרוטב ולהקפיץ עד שכל הירקות מצופים.
להוסיף את הפטרוזיליה, קוביות האבוקדו, השומשום, ואגוזי המלך, ולזרות עליהם את שארית הרוטב.

סלט ירוקים מזין ברוטב אבוקדו ?

מרכיבים:

  • רבע כרוב
  • 1/4 ראש ברוקולי
  • 1/8 כוס פיסטוקים
  • רבע כוס עלי וגבעולי סלרי קצוצים
  • 2 מלפפונים גדולים
  • 1/2 אבוקדו
  • מיץ מ- 1 לימון
  • 1 כף שמן זית כתית טהור
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מועכים את האבוקדו עם מיץ לימון ושמן זית. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
יוצרים באמצעות קולפן אטריות מלפפונים. קוצצים את שאר המרכיבים ומקפיצים אותם בקערה עם רוטב האבוקדו.

סלט ירוקות, סלק ונבטים ?

מרכיבים לסלט:

  • 2 סלקים בינוניים (או שלושה קטנים)
  • 4 גזרים גדולים
  • 1 מלפפון
  • 3 כפות שומשום
  • 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס נבטים מהסוג האהוב עליכם
  • 4 כוסות סלט-על פי בחירתכם (מרכיבים אפשריים: עלי בייבי תרד, עלי ארוגולה, אפונת שלג וכו '.)
  • 1 אבוקדו

מרכיבים לרוטב:

  • 3 כפות חומץ אורז חום
  • כף וחצי דבש או סירופ מייפל
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית שמן שומשום
  • 1/4 כפית מלח ים

אופן ההכנה

קלפו וחתכו את הסלקים והגזר, ואדו אותם עד להתרככות (כ-7 דקות). פרסו את המלפפון לפרוסות והניחו בקערה. הוסיפו שומשום, כוסברה ונבטים. הסירו את הסלק והגזר מהאש, ושטפו אותם במים קרים כדי לקרר במהירות. סננו היטב כדי להסיר את עודפי המים, והוסיפו לקערה. הוסיפו את שאר מרכיבי הסלט. בקערית נפרדת, ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב, ואחר הוסיפו לסלט והקפיצו את כל הירקות עד לכיסוי מלא.

סלט ברוקולי, כרובית גזר ?

מרכיבים:

  • 2 ראשי ברוקולי
  • 1 ראש כרובית
  • 2.5 כוסות גזר מגורר
  • 1/2 כוס זרעי חמניות
  • חצי כוס צימוקים
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 4-6 כפות מיץ לימון, לפי הטעם
  • מלח ופלפל
  • גרגרי אצה מהסוג האהוב עליכם
  • סירופ מייפל טהור

אופן ההכנה

טחנו במעבד מזון את הברוקולי עד לאבקה גרגרית, והניחו בקערה. טחנו גם את פרחי הכרובית (ללא הגבעולים) ואת הגזרים, כל אחד לחוד, במעבד המזון למרקם דומה, והוסיפו לקערה.  הוסיפו זרעי חמניות, צימוקים, ופטרוזיליה. תבלו במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. טפטפו מעל הכל מעט סירופ מייפל.

סלט דלועים וסלק ?

מרכיבים לסלט:

  • 1 דלורית או דלעת ערמונים, שזרעיה הוסרו, פרוסה
  • 2 סלקים קטנים, פרוסים
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 כוסות כרוב קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/8 כפית מלח ים
  • 1 שומר, חתוך לפלחים
  • 1/3 כוס אגוזי מלך
  • שליש כוס זרעי דלעת
  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות, ללא תוספת סוכר

מרכיבים לרוטב:

  • 4 כפות טחינה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום, קצוצה
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה

חממו תנור לחום בינוני. הניחו את דלעת הערמונים או הדלורית ואת הסלק על תבנית אפייה, ומשחו בכף שמן זית וקמצוץ מלח גס. אפו עד להתרככות, כ- 15-20 דקות.

בעוד הירקות נאפים, הכינו את שאר הסלט. בקערה גדולה, ערבבו את הכרוב הקצוץ עם מיץ הלימון והמלח, ועסו אותם בידיים נקיות, עד שהכרוב מצופה כולו. הוסיפו שומר פרוס דק, אגוזי מלך, זרעי דלעת וחמוציות.

בצנצנת קטנה עם מכסה, הכינו את הרוטב על ידי שילוב כל המרכיבים, ואחר ערבבו היטב ונערו. במידת הצורך ניתן להוסיף מים כדי להגיע למרקם הרצוי. הוציאו את הסלק והדלועים מהתנור וצננו אותם. אחרי כן, הוסיפו אותם לקערת הסלט והקפיצו קלות. הגישו עם מעט טחינה מעל.

אטריות סלק ועלי קייל ברוטב פסטו ?

מרכיבים:

  • 2 סלקים בינוניים, וקלופים באמצעות קולפן לאטריות
  • תרסיס שמן זית
  • 2 כוסות עלי קייל

מרכיבים לרוטב פסטו:

  • 3 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • ½ כפית מלח ים
  • ¼ כפית פלפל
  • 1 שן שום גדולה, קצוצה

אופן ההכנה

חממו את התנור לחום גבוה. פרסו את הסלק לאטריות, רססו בתרסיס שמן זית ותבלו במלח ופלפל. אפו את אטריות הסלק במשך 5-10 דקות או עד לדרגת הבישול הרצויה (מומלץ: על דנטה). בעוד האטריות מתבשלות, טחנו את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון, עד למרקם חלק. ברגע שאטריות הסלק אפויות, זרו עליהן את רוטב הפסטו, הוסיפו את עלי הקייל והגישו.

קערת איטריות ירק פיקנטית ?

מרכיבים:

  • 1 קישוא גדול, קלוף לאטריות
  • 2 גזרים גדולים, קלופים לאטריות
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה דק (ניתן גם לגוון עם פלפל צהוב או ירוק)
  • 1 כוס כרוב סגול, קצוץ לרצועות קטנות
  • 1 כוס תירס טרי (לא חובה)
  • 1/2 כוס סלרי, קצוץ דק
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 2-3 כפות שומשום

מרכיבים לרוטב הפיקנטי:

  • 1 פיסת ג'ינג'ר טרי, שקליפתו הוסרה
  • 1/4-1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 אבוקדו
  • מיץ טרי מ- 1 לימון
  • 1/4-1/3 כוס מים
  • 2 כפיות סירופ מייפל
  • 1/2 כף שמן קוקוס, לא מזוקק, אורגני
  • 1/4 כפית מלח ים
  • פלפל לפי הטעם

תוספות אופציונליות:

  • קשיו
  • בוטנים
  • אדממה
  • בצלים ירוקים
  • לבבות דקל

אופן ההכנה

קלפו באמצעות קולפן את הקישואים והגזרים לצורת אטריות והניחו בקערת הגשה. הוסיפו לקערה את הכרוב, התירס, הסלרי, עלי הכוסברה, השומשום והגמבה וערבבו היטב. ערבלו במערבל את כל מרכיבי הרוטב, עד לתערובת חלקה.
שפכו את הרוטב על הסלט, ערבבו היטב והגישו!

מרק קוקוס ועדשים עם למון-גראס וג'ינג'ר ?

מרכיבים לארבע מנות:

  • 2 כוסות עדשים אדומות, שטופות היטב
  • 1 בצל, קצוץ
  • 6-8 כוסות ציר ירקות
  • 2 כוסות קוביות דלעת או דלורית
  • 1 קופסת חלב קוקוס
  • 1 כף למון-גראס קצוץ
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
  • 2 עלי ליים
  • 1 כף שום טרי וכתוש
  • 1 כף אבקת קארי
  • מלח, לפי הטעם
  • מעט סוכר
  • כוסברה טרייה, לקישוט
  • בצלים ירוקים חתוכים, לקישוט
  • פלפל צ'ילי חריף פרוס, ירוק או אדום
  • אורז מלא מבושל, (אופציונלי)

אופן ההכנה

הניחו בסיר גדול עדשים, בצל, וציר ירקות. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו עד שהעדשים יתחילו להתרכך, בערך 15-20 דקות. הוסיפו את קוביות קישואים, חלב הקוקוס, הלמון-גראס, הג'ינג'ר, השום, ועלי הליים. הוסיפו מלח, לפי הטעם. הביאו שוב לרתיחה, ובשלו על אש קטנה עד שהעדשים יתמוססו לגמרי. טעמו ותקנו את התיבול, הוסיפו קמצוץ סוכר.
ניתן להגיש על אורז מלא חם, ולקשט בעלי כוסברה ובצל ירוק.

תבשיל טופו אצות וירקות ?

מרכיבים לארבע מנות:

  • 1 כף אצות וואקמה מיובשות
  • ½ כוס אורז מלא מבושל
  • ¼ כוס נבטי אפונה
  • 2 כפות אגוזי קשיו קלויים

לירקות:

  • ¼ כוס אפונת שלג, חצויה באלכסון
  • ¼ כוס ברוקולי
  • ¼ כוס כרובית
  • חצי גזר
  • חצי גבעול סלרי, חתוך באלכסון
  • רבע כוס כרוב אדום, מגורר
  • 1 כפית שמן סובין אורז
  • 1 כפית רוטב סויה תמרי
  • 1 כפית חומץ אורז
  • חצי שן שום, כתושהרבע כפית ג'ינג'ר טרי, מגוררת

לטופו:

  • חצי חבילת טופו
  • ¼ כפית מלח ים
  • 2 כפות שומשום לבן
  • 1 כף זרעי שומשום שחור
  • 2 כפיות שמן סובין אורז

אופן ההכנה

  1. חתכו את הטופו לצורת מושלשים. השרו את אצות הוואקמה בקערה קטנה עם מים קרים עד להתרככות, כ- 5 דקות, ושטפו במים קרים. יבשו עם מגבות נייר.
  2. מלאו קערה גדולה בקרח ומים קרים, והניחו בצד.
  3. מלאו סיר בינוני במים, והביאו לרתיחה. הוסיפו לסיר את האפונים, ברוקולי, כרובית, גזר, סלרי וכרוב אדום, והחזירו לרתיחה. בשלו את הירקות עד שהם מתרככים אך עדיין פריכים, כ- 2-3 דקות.
  4. סחטו את הירקות, והטביעו מיד בתוך קערת המים עם קרח, עד שיתקררו. סננו אותם שוב והעבירו לנייר מצופה מגבת אפיה להתייבשות.
  5. חממו את שמן סובין האורז במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. הוסיפו רוטב סויה תמרי, חומץ אורז, שום וג'ינג'ר וערבבו במשך דקה אחת. הוסיפו את הירקות והקפיצו במהירות. העבירו לקערה, והניחו בצד.
  6. זרו מלח ושומשום על הטופו, על גבי צלחת או מגש.
  7. באותה המחבת, חממו 2 כפות שמן באש בינונית-גבוהה, וצלו את הטופו עד לגוון שחום-זהוב ומרקם פריך, בערך 3-4 דקות בכל צד. העבירו את הטופו הצלוי לצלחת מרופדת במגבת נייר.
  8. חלקו את האורז המלא לשתי קערות, והניחו מעל את תערובת הנבטים, האצות, הטופו, אגוזי הקשיו, האפונה והירקות.

שייק ירוק לניקוי רעלים ?

מרכיבים לארבע מנות:

  • 1 זר סלרי
  • 4-5 עלי כרוב
  • 1 תפוח ירוק
  • 1 חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 לימון
  • קובייה בגודל 1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי

אופן ההכנה

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק, להוסיף מים במידת הצורך, ולרוויה!

שייק אדום של תפוח, אוכמניות וסלק ?

מרכיבים:

  • 3 סלקים קטנים
  • 2-3 תפוחים מהסוג האהוב עליכם
  • חופן אוכמניות
  • קובייה בגודל 1 ס"מ של ג'ינגר

אופן ההכנה

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק, להוסיף מים במידת הצורך, ולרוויה!

שייק תות פיקנטי ?

מרכיבים:

  • 2 כוסות תותים
  • 1 כוס עלי שן הארי
  • 1 כוס פטל
  • 1 פלפל צ'ילי קטן (אופציונאלי)
  • 10-20 טיפות סטיביה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק, להוסיף מים במידת הצורך, ולרוויה!

משקה גן עדן טרופי ?

מרכיבים:

  • 1 פאפיה בשלה, קלופה וחתוכה, ללא גרעיניה
  • 1 אננס קלוף וחתוך, בלי ליבתו
  • 1 קיווי קטן, קלוף
  • חתיכה בגודל 2 ס"מ של ג'ינג'ר
  • חצי כוס מי קוקוס

אופן ההכנה

לטחון את הפירות והג'ינג'ר במעבד מזון למרקם חלק, אחרי כן להוסיף את מי הקוקוס, ולרוויה!

שייק תפוח וג'ינג'ר ?

מרכיבים:

  • 5 תפוחים צהובים או ירוקים
  • חתיכה בגודל 3 ס"מ ג'ינג'ר
  • 1 ליים
  • זר עלי כוסברה

אופן ההכנה

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק, להוסיף מים במידת הצורך, ולרוויה!

שייק גינה ירוק ?

מרכיבים:

  • 1 קוקוס
  • 1 חופן עלי קייל
  • 1 חופן עלי תרד
  • חצי בננה

אופן ההכנה

לפתוח בזהירות את הקוקוס, למזוג את מימיו למעבד המזון, ולהוסיף גם את בשרו הלבן. להוסיף את שאר המרכיבים ולטחון למרקם חלק. למזוג לתוך קליפת הקוקס ולהגיש עם קשית.

שייק טרופי חריף ?

מרכיבים:

  • רבע אננס
  • 1 תפוז
  • חופן עלי כוסברה
  • פלפל צ'ילי קטן

אופן ההכנה

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק, להוסיף מים במידת הצורך, ולרוויה!

מי מלפפון ופירות הדר להרזיה וניקוי רעלים ?

מרכיבים:

  • ½ ליטר מים מינרלים
  • ½ אשכולית, פרוסה
  • ½ מלפפון חתוך
  • 2-3 עלי נענע
  • ½ לימון, פרוס

אופן ההכנה

להניח יחד את כל החומרים בתוך קנקן. לצנן במקרר למשך שעה-שעתיים לפני ההגשה. לשתות לאורך כל היום.

מי מלפפונים להרזיה וטיהור רעלים ?

מרכיבים:

  • לימון
  • ליים
  • אשכוליות
  • מלפפון
  • נענע טרייה
  • קרח
  • מים

אופן ההכנה

למזוג מים וקרח לכוס, עד לשלושת רבעים מגובהה, להוסיף לימון, ליים, אשכולית, מלפפון ונענע. לערבב, להניח למרכיבים לנוח במשך כחמש דקות. לרוויה!

משקה לימון וג'ינג'ר לטיהור רעלים ?

מרכיבים:

  • 1 כוס מים, בטמפרטורת החדר
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר

אופן ההכנה

להוסיף למיץ הלימון כוס המים. לקלוף את הג'ינג'ר ולפורר אותו לתוך המשקה. משקה זה הוא דרך מושלמת להתחיל את היום!

מי אוכמניות ותפוז ?

מרכיבים:

  • 6 כוסות מים
  • חופן אוכמניות
  • 2 תפוזים

אופן ההכנה

להניח יחד את המרכיבים בכוס ולאפשר להם להיחלט למשך 2-12 שעות. ניתן גם לסחוט מעט תפוזים ואוכמניות למשקה, על מנת להעצים את הטעם. לרוויה!

מי לימון ונענע ?

מרכיבים:

  • 6 כוסות מים
  • חופן עלי נענע טריים
  • לימון פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה

להניח את המרכיבים יחד, ולאפשר להם להיחלט במקרר למשך כשעתיים.

מי אבטיח ?

מרכיבים:

  • 2 כוסות אבטיח, חתוך לקוביות, ללא גרעינים
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה

להניח את המרכיבים יחד, ולאפשר להם להיחלט במקרר למשך כשעתיים.

משקה קנה סוכר ואננס ?

מרכיבים:

  • 1 קנה סוכר
  • 1 אננס, חתוך לקוביות

אופן ההכנה

להניח את המרכיבים יחד, ולאפשר להם להיחלט במקרר למשך כשעתיים.

מים בטעם פטל ונענע ?

מרכיבים:

  • 1 לימון
  • חופן פטל
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה

ניתן לחמם כחצי דקה את הלימון החתוך במיקרוגל, על מנת שייתן יותר מיץ וטעם. אחרי כן, להניח אותו בקנקן המים עם עלי הנענע ולהגיש!

משקה לשריפת שומנים ?

מרכיבים:

  • כוס מים
  • 1-2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סטיביה
  • חצי תפוח (פרוס לפרוסות)

אופן ההכנה

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק, להוסיף מים במידת הצורך, לקשט בעת ההגשה עם פרוסות דקות של תפוח.

משקה לימון ומלפפון ?

מרכיבים:

  • 8 כוסות מים
  • 1 מלפפון, חתוך
  • 8 עלי נענע
  • 1 לימון פרוס

אופן ההכנה

להניח יחד את כל המרכיבים בקנקן, ולתת להם לנוח למשך הלילה במקרר. לרוויה!

מים בטעמים טבעיים ?

מרכיבים:

  • פירות – כל סוג שאהוב עליכם יכול להתאים (למעט בננות); לרבות פירות הדר ויער, אננס ואבטיח.
  • צמחי מרפא ותה – קטפו מגינתכם את הצמחים האהובים עליכם.
  • מים – מינרלים, מסונים או אפילו מי ברז

אופן ההכנה

פשוט הניחו למים לשהות במקרר עם הפירות וצמחי המרפא שבתוכם, והם יקבלו טעם נפלא וטבעי. אם לא התקבל טעם דומיננטי דיו, ניתן לכתוש מעט את הפירות כדי להפיק מהם יותר מתיקות. לרוויה!

מים בטעם תות ופירות ?

מרכיבים:

  • 4 תותים גדולים
  • 1 אגס
  • 1 תפוח
  • 1 תפוז
  • 1 לימון
  • ליטר וחצי מים

אופן ההכנה

חתכו את הפירות לחתיכות, הניחו אותם בתוך המים, וצננו במקרר למשך שעתיים. הגישו קר!

מים אוכמניות ולבנדר ?

מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג אוכמניות
  • זר עלי לוונדר
  • קנקן מים

אופן ההכנה

הוסיפו את הפירות ופרחים לקנקן מים. קררו למשך 30 דקות לפחות. סננו, הוסיפו קרח והגישו בכוסות גבוהות.

מים תותים, ליים, נענע ומלפפון ?

מרכיבים:

  • 1 כוס תותים פרוסים
  • 1 כוס פרוסות מלפפונים
  • 2 לימונים, פרוסים
  • ¼ כוס עלי נענע טריים
  • קוביות קרח
  • מים

אופן ההכנה

מוסיפים לקנקן מים שכבה של תותים, מלפפונים, פרוסות לימון, עלי נענע וקוביות קרח. מקררים למשך 10 דקות, ולאחר מכן שותים בהנאה!

משקה מי תפוזים מלפפון ונענע מרענן ?

מרכיבים:

  • 2-3 ליטר מים
  • 2 תפוזים גדולים, פרוסים
  • 1 לימון, פרוסות
  • ½ מלפפון גדול, פרוס
  • 1 חופן נענע טרייה

אופן ההכנה

הכניסו לכד המים תפוזים, לימון, מלפפון. בעדינות בעזרת כפית ארוכה, מעכו מעט את הפירות והירקות; זה יסייע לשחרר מהם את טעמיהם המרעננים. קח את הנענע, ומעכו גם אותה בעדינות, כדי לשחרר ממנה את שמניה הטבעיים; והוסיפו לכד. מזגו לכד מים, וערבבו כדי להתחיל בתהליך החליטה. הגישו מיד או שמרו עד יומיים במקרר.

מי אבטיח ונענע לטיהור רעלים ?

מרכיבים:

  • פטל (או תות)
  • לימון
  • אבטיח
  • נענע
  • פרי טרופי (מנגו אננס)
  • מלפפון
  • פירות אחרים שניתן להוסיף: תפוחים, אוכמניות, אפרסקים
  • נסו גם להעשיר את המשקה עם עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין, בזיליקום או מנטה

אופן ההכנה

להוסיף את פירות לקנקן, ואז למלא במים. להשרות 2-8 שעות במקרר ולאחר מכן לשתות בהנאה!

מים בטעם תות טבעי ?

מרכיבים:

  • 4-6 תותים, חתוכים לרבעים
  • חצי לימון, פרוס לפרוסות
  • חופן עלי בזיליקום
  • קרח
  • מים קרים מסוננים או מינרליים

אופן ההכנה

להוסיף את פירות לקנקן, ואז למלא במים. להשרות 2-8 שעות במקרר ולאחר מכן לשתות בהנאה!

תה ירוק קר לניקוי רעלים ?

מרכיבים:

  • 1 שקיק תה ירוק
  • 1 פרוסת לימון
  • 1 כפית דבש או סטיביה
  • 2 תותים, פרוסים
  • 2 פרוסות מלפפון

אופן ההכנה

חלטו את שקיק התה הירוק במים רותחים. צננו במקרר למשך 5 דקות. הוסיפו מלפפון, לימון, תותים, דבש או סטיביה.
ערבבו את כל המרכיבים והוסיפו קרח במידת הצורך. שתו מדי יום כדי לסייע לגוף להיפטר מהרעלים, ולשפר את העיכול.

משקה להרזיה טבעית וניקוי רעלים מהגוף ?

מרכיבים:

  • קרח
  • מים
  • 3 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 תות פרוס
  • 3 – 5 פרוסות מלפפון

אופן ההכנה

שלבו את כל המרכיבים בכוס גדולה. תנו למשקה לנוח ולהיחלט למשך 5 דקות לפחות, ושתו בהנאה!

משקה מלפפון, אשכולית ותפוז לניקוי רעלים ?

מרכיבים:

  • מים
  • אשכולית, מחולקת לפלחים
  • תפוז, מחולק לפלחים
  • מלפפון, פרוס

אופן ההכנה

שלבו את כל המרכיבים בכוס גדולה. תנו למשקה לנוח ולהיחלט למשך 5 דקות לפחות, ושתו בהנאה!

משקה לימון ופירות יער להמסת שומנים ?

מרכיבים:

  • 1/2 כוס אוכמניות, טריות או קפואות
  • 1/2 כוס פטל, טרי או קפוא
  • 1 לימון, פרוסות
  • 3 כוסות מים, רצוי מסוננים או מינרליים

אופן ההכנה

הוסיפו את כל המרכיבים לכוס גדולה, כסו אותה עם מכסה או בד, ואפשרו לנו לנוח למשך הלילה במקרר.  שתו לאורך כל היום למחרת!

מי קינמון ותפוח ?

מרכיבים:

  • 1 תפוח חתוך לפלחים, מהסוג המועדף עליכם, מגולען.
  • 1 מקל קינמון. לא מומלץ להשתמש באבקת קינמון, שמעכירה את המים.

אופן ההכנה

הניחו את פלחי תפוחים בתחתיתו של הכד (שמרו חלק מהפרוסות כדי להוסיף לכוס בעת ההגשה), ולאחר מכן הוסיפו את מקל הקינמון. הניחו קרח על גבי המרכיבים, ושפכו מים. הניחו לצינון במקרר כשעה לפני ההגשה. ניתן למלא את הקנקן עוד 2 – 3 פעמים נוספות לפני שהמשקה יתחיל לאבד מטעמו.

מי אבטיח ורוזמרין ?

מרכיבים:

  • 2 כוסות קוביות אבטיח
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה

שמים את גבעול הרוזמרין בצנצנת ומעסים בעדינות בעזרת כף עץ. מוסיפים את אבטיח, מועכים בעדינות חלק מהקוביות עם כף עץ. יוצקים מים עד לכיסוי מלא של המרכיבים, ומאפשרים להם להיחלט. שותים בהנאה!

מים בטעם הדרים ונענע ?

מרכיבים:

  • 2 פירות הדר מהסוג האהוב עליכם
  • חופן עלי נענע טריים

אופן ההכנה

פורסים את פירות ההדר לפרוסות דקות יחסית. מנחים אותן בתוך קנקן. מוסיפים את חופן עלי הנענע הטריים והשטופים. מוזגים מים עד לכיסוי של המרכיבים. מאפשרים למשקה להיחלט במשך שעתיים לפחות ושותים לרוויה!

מי תפוח וקינמון לניקוי רעלים ?

מרכיבים:

  • 2 תפוחים, פרוסים לפרוסות
  • 1 מקל קינמון טבעי
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה

שמים את התפוחים בקנקן ומועכים אותם בעדינות בעזרת כף עץ. מוסיפים את מקל הקינמון, יוצקים מים עד לכיסוי מלא של המרכיבים, ומאפשרים להם להיחלט. שותים בהנאה!

משקה מים בטעם תות ?

מרכיבים:

  • חבילת תותים, פרוסים
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה

מניחים את התותים בקנקן ומועכים אותם בעדינות בעזרת כף עץ. יוצקים מים לכיסוי מלא, ומאפשרים לתותים להיחלט. שותים בהנאה!

משקה מים בטעם מלפפון וליים ?

מרכיבים:

  • 4-5 לימוני ליים, פרוסים דק
  • 1-2 מלפפונים, פרוסים דק
  • קנקן מים

אופן ההכנה

מניחים את פרוסות התותים והמלפפונים בתוך קנקן המים, ומאפשרים להם להיחלט למשך שעתיים לפחות. שותים לרוויה!

חליטת תות ולימון ?

מרכיבים:

  • 2-3 לימונים, חתוכים לקוביות
  • חבילת תותים, חתוכים לקוביות
  • קנקן או צנצנת מים

אופן ההכנה

מניחים את קוביות התותים והלימונים בתוך הקנקן או צנצנת המים, מכסים ומאפשרים להם להיחלט לאורך כל הלילה במקרר. שותים לרוויה במהלך כל היום!

משקה לעור בריא וקורן ?

מרכיבים:

  • 2-3 לימונים, פרוסים לפרוסות
  • חבילת תותים, חתוכים לקוביות
  • חופן עלי נענע
  • 1 כפית אבקת קינמון אורגאנית
  • 1-2 ליטר מים

אופן ההכנה

מניחים את כל המרכיבים בתוך קנקן, מוזגים מים לכיסוי, ומניחים להיחלט לאורך כל הלילה במקרר. ניתן להוסיף קרח בעת ההגשה. שותים לרוויה במהלך כל היום!

משקה אנטי סטרס ?

מרכיבים:

  • מים קרים
  • 1/2 כוס קרח
  • 5 תותים
  • 1/2 כוס אננס
  • 1-2 כפיות חומץ תפוחים
  • 4-5 עלי בזיליקום

אופן ההכנה

ממלאים כוס בקרח ומים ומוסיפים את חומץ תפוחים. לאחר מכן יש להוסיף את כל הפירות ולסחוט אותם מעט לתוך המשקה. מוסיפים את עלי בזיליקום ומערבבים. מניחים להיחלט במשך כ-20 דקות לפני השתייה, מערבבים שוב לפני ההגשה. ניתן לאכול את הפירות שבסוף המשקה!

משקה תה ירוק ומנטה להורדה במשקל ?

מרכיבים:

  • מים קרים
  • שקיק תה ירוק
  • חופן עלי מנטה
  • 1 לימון או ליים

אופן ההכנה

ממלאים כוס במים ומוסיפים שקיק תה ירוק ועלי מנטה. מניחים להיחלט במשך כ-20 דקות. סוחטים את הלימון ומוסיפים את המיץ למשקה. מערבבים שוב לפני ההגשה.

משקה אוכמניות ומרווה ?

מרכיבים:

  • מים קרים
  • 1/2 ק"ג אוכמניות, טריות או מוקפאות
  • חופן עלי מרווה
  • קרח

אופן ההכנה

ממלאים קנקן בקרח ומים ומוסיפים את האוכמניות ועלי המרווה. מניחים להיחלט במשך כשעתיים במקרר. מערבבים שוב לפני ההגשה ושותים בהנאה!

משקה ג'ינג'ר, תפוז ואננס ?

מרכיבים:

  • מים קרים
  • 1/2 כוס אננס, חתוך לקוביות
  • חצי תפוז, פרוס
  • קוביית ג'ינג'ר
  • קרח

אופן ההכנה

ממלאים קנקן בקרח ומים ומוסיפים את קוביות האננס ופרוסות התפוז. מניחים להיחלט במשך כשעתיים במקרר. מערבבים שוב לפני ההגשה ושותים בהנאה!

מי ליים ולימון להמסת שומנים ?

מרכיבים:

  • מים קרים
  • 2-3 לימונים
  • 4-5 לימוני ליים

אופן ההכנה

ממלאים קנקן במים ומוסיפים את הליים והלימון, כשהם פרוסים לפרוסות דקות או חתוכים לקוביות. מניחים להיחלט במשך כשעתיים במקרר. מערבבים שוב לפני ההגשה ושותים בהנאה!

מי ליים להרזיה וניקוי רעלים ?

מרכיבים:

  • 1 תפוז
  • 1 לימון
  • 1 ליים
  • חצי מלפפון
  • 3 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • עלי נענע – 25
  • 4-6 כוסות קרח
  • מים (ניתן להוסיף פחות או יותר מים, לפי הטעם)

אופן ההכנה

פורסים את הפירות והמלפפונים. יש למלא מיכל גדול במים ושכבות של קרח על כל המרכיבים. תנו לזה לנוח ולהיחלט לפחות למשך 45 דקות. ההנאה כולה שלכם!

לימונדת פירות יער ?

מרכיבים:

  • קופסת תותים, פרוסים
  • כמות דומה של פטל, קפוא או טרי
  • מים (ניתן להוסיף פחות או יותר מים, לפי הטעם)
  • 2-3 לימונים, פרוסים

אופן ההכנה

מניחים את הפירות במיכל גדול, שופכים עליהם מים ושכבות של קרח. מניחים  לזה לנוח ולהיחלט לפחות למשך 45 דקות. ההנאה כולה שלכם!

לימונדת פירות יער ?

מרכיבים:

  • 2-3 תפוזים, פרוסים דק
  • 200-300 גר' אוכמניות, טריות או מוקפאות
  • זר גבעולי ופרחי לבנדר טרי
  • מים (ניתן להוסיף פחות או יותר מים, לפי הטעם)

אופן ההכנה

מניחים את הפירות והפרחים במיכל גדול, שופכים עליהם מים ושכבות של קרח. מניחים  לזה לנוח ולהיחלט לפחות למשך 45 דקות. לרוויה!

רוצה להגיע למרכז ולהיוולד מחדש? פנה עכשיו!

WhatsApp chat